Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Кашкавалена супа

Кашкавалена супа

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кашкавалена супа
Снимка: Калина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4
"Страхотна е, опитайте и няма да съжалявате!"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 150 г
  • прясно мляко - 180 - 200 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • масло - 50 г краве
  • бульон - 3 кубчета пилешки 1200 мл пилешки бульон
  • нишесте - 2 с.л. царевично (пшенично)
  • горчица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сметана
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го задушете под капак при умерена температура в разтопеното масло. Добавете горчицата, разбъркайте и поръсете с червения пипер. Разбъркайте отново и залейте с бульона. Оставете да ври 5-10 минути.

Постепенно към супата се прибавя настърганият кашкавал и се бърка, докато се разтвори напълно.

Разтворете в купа нишестето с млякото. На тънка струйка се сипва към готовата супа и се разбърква. След като кипне, се оставя да поври 2-3 минути, като периодично се разбърква.

Поднесете с крутони и лъжичка сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: