Начин на приготвяне
Четири кайсии се режат на резенчета, останалите се пасират и се кипват 6 минути, като се добавят 6 супени лъжици от сока от компота. Добавя се сокът от половин лимон и 50 грама захар. Добавят се нарязаните кайсии и ликьорът и всичко се разбърква. Този сос се оставя да се охлади.
Жълтъците се отделят от белтъците и се смесват с останалата захар и със солта. Добавя се изварата. Нишестето се смесва със сметаната, добавя се останалият лимонов сок и всичко се разбива до кремообразно състояние.
Добавя се в изварената смес и след това се добавят разбитите на сняг белтъци. Тази смес се излива във форма, намазана с масло, и се пече на водна баня 45 минути на 180 градуса. Сладкишът се сервира с кайсиев сос, поръсен с пудра захар и украсен с мента.