Шарена редена торта

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5876k2k6
Шарена редена торта
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Шарената редена торта е подходяща за всеки специален повод и може да се сервира с любимо питие."

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 1 буркан
  • пушена риба - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • гъби - 250 г
  • олио - 1 с.л.
  • кашкавал - 60 г
  • топено сирене - 40 г
  • майонеза - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото, моркова и яйцата трябва да са сварени предварително. След това почистени, обелени и настъргани.

Гъбите нарежете на дребно и задушете на тиган с 1 с.л. олио на тиган и при необходимост малко вода. В подходяща чиния поставете ринг за торта.

Настърганото цвекло смесете с една супена лъжица майонеза. Посолете и поръсете с черен пипер по желание. Поставете цвеклото на дъното на ринга.

Предварително почистената от кожа и кости пушена риба подредете на малка парченца върху цвеклото. Морковите смесете с една супена лъжица майонеза и поръсете с черен пипер.

Поставете морковите върху рибата. След това настържете кашкавала и върху нещо настърганите яйца. Разпределете лъжица от майонезата.

Настържете маринованите краставички, като заделете малко за украса. Отново майонеза наредете гъбите. Поставете останалата майонеза.

Нарежете краставичката за украса на солената торта на колелца и подредете по ръба на тортата. Топеното сирене настържете и поставете в центъра. Така получената торта оставете да престои няколко часа в хладилник или най-добре една нощ. Получава се чудесно предястие с риба от типа на редената салата.

Шарената редена торта е подходяща за всеки специален повод и може да се сервира с любимо питие. Много вкусна и ефектна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: