Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с хрупкава коричка

Картофени кюфтета с хрупкава коричка

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
3334285
Картофени кюфтета с хрупкава коричка
Снимка: Denis Biserov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Картофени кюфтета с хрупкава коричка - вкуснички като никои други или като всички добре приготвени такива кюфтенца."

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • пресен лук - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • кисело мляко - 200 г
  • краве сирене - 150 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 4 бр
  • брашно - 100 г
  • панко галета - 100 г
  • зехтин - 1 с.л. (за запържване на лука и чесъна)
  • олио - 500 мл за пържене
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Сваряване и настъргване на картофите: Сварете картофите в подсолена вода до пълно омекване. Обелете ги, докато са още топли, и ги оставете да изстинат. Настържете ги на едро ренде в голяма купа.

Запържване на лука и чесъна: Нарежете на ситно пресния лук и една от скилидките чесън. Загрейте зехтина в тиган и ги запържете за 1 минута, колкото да омекнат. Добавете ги към настърганите картофи.

Приготвяне на картофената смес: Към картофите добавете настърганото сирене, чубрицата, солта, черния пипер, половината от копъра и две от яйцата. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.

Оформяне на кюфтетата: Оформете от картофената смес кюфтета, като леко ги сплескате.

Панировка: Оваляйте всяко кюфте първо в брашно, след това в разбитите останали две яйца, и накрая в панко галетата.

Пържене: Загрейте олиото в дълбок тиган. Пържете кюфтетата на средно силен огън до златисто и хрупкаво. Извадете ги върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Приготвяне на соса: В малка купа смесете киселото мляко с останалите две скилидки чесън (нарязани или настъргани) и ситно нарязания копър. Добавете щипка сол на вкус и разбъркайте добре.

Сервиране: Поднесете картофените кюфтета топли, гарнирани с чесново-киселото мляко и копър.

Да ви е сладко с моите картофени кюфтета с хрупкава коричка:)

Вижте също защо ви се пръскат картофените кюфтенца, както и как да замразите картофени кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Denis Biserov
Denis Biserov
Лесни са, ще се справиш
21.01.2025 13:22
Анонимен
Анонимен
Ще се опитам да ги направя и тогава ще коментирам. Изглеждат много вкусни и лесни но ще видим как е на живо. Щото аз съм новак в готвенето. Иначе поздрави за рецептата Шефф
21.01.2025 00:27
1