Начин на приготвяне
Сваряване и настъргване на картофите: Сварете картофите в подсолена вода до пълно омекване. Обелете ги, докато са още топли, и ги оставете да изстинат. Настържете ги на едро ренде в голяма купа.
Запържване на лука и чесъна: Нарежете на ситно пресния лук и една от скилидките чесън. Загрейте зехтина в тиган и ги запържете за 1 минута, колкото да омекнат. Добавете ги към настърганите картофи.
Приготвяне на картофената смес: Към картофите добавете настърганото сирене, чубрицата, солта, черния пипер, половината от копъра и две от яйцата. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.
Оформяне на кюфтетата: Оформете от картофената смес кюфтета, като леко ги сплескате.
Панировка: Оваляйте всяко кюфте първо в брашно, след това в разбитите останали две яйца, и накрая в панко галетата.
Пържене: Загрейте олиото в дълбок тиган. Пържете кюфтетата на средно силен огън до златисто и хрупкаво. Извадете ги върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Приготвяне на соса: В малка купа смесете киселото мляко с останалите две скилидки чесън (нарязани или настъргани) и ситно нарязания копър. Добавете щипка сол на вкус и разбъркайте добре.
Сервиране: Поднесете картофените кюфтета топли, гарнирани с чесново-киселото мляко и копър.
Да ви е сладко с моите картофени кюфтета с хрупкава коричка:)
Вижте също защо ви се пръскат картофените кюфтенца, както и как да замразите картофени кюфтета.
Коментари