Орехово-ябълков пай

СтанимираСтанимираНовак
09/11/2014
"Време е да приготвите първия си пай! И да не забравите после да го снимате "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 647
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, захарта, орехите, яйцата, маста, бакпулвера и ванилията замесете тесто. Отделете 1/4 от него за украса.

Останалата част сложете в намаслена и поръсена с брашно тавичка и отгоре наредете настърганите на едро ябълки. Поръсете с пудра захар и малко канела.

Останалото тесто разточете на малки лентички, които се оформят върху плънката като решетка. Печете пая в загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
bobilein81
bobilein81
05.02.2017 19:05
Паят е страхотен! За мен е важно, че се получи с мас...точно този ден нямах масло. А, семейството ми обича ябълкови сладкиши. Поздравления!
0
0