Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа, добавете натрошеното сирене и мляко. Добавете газираната вода. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес.
Подгответе шафрана, като го накиснете в 20 мл прясно топло мляко. Оставете да се отпусне цветът и ароматът на шафрана.
Добавете към сместа за плънката.
Намажете тавата с масло.
Вземете една кора, намажете я леко с олио и сложете от плънката.
Навийте корите на руло, след това ги завийте на охлювче и поставете в центъра на тавата. Повторете, докато запълните тавата, като завивате всяко руло около предишното. Така ще се получи равномерно разпределение на всички съставки.
Разбийте яйцето с киселото мляко и намажете баницата отгоре.
Загрейте фурната на 170°C. Печете около 35–40 минути, докато баницата придобие апетитна златиста коричка.
След като извадите баницата от фурната, може да я напръскате леко с вода и да я покриете с кърпа за няколко минути, за да омекне коричката.
Да ви е сладко!
Вижте тук как да си направите сами кори за баница.