Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма от свински джолан

Кавърма от свински джолан

Кавърма от свински джолан
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Перфектната кавърма от свински джолан - мъжът ви иска да я хапва даже и лятото."

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • олио
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • червена чушка - 1бр.
  • червено вино - 100 мл
  • смлени домати - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се обезкостява и нарязва на средно големи парчета. Може да оставите и кожата.

Месото се слага в дълбок тиган със загрято олио да се запържи.

Към него се прибавя нарязаният лук, чесън и червена чушка.

След като омекнат, се налива червено вино и кавърмата се овкусява със сол, кимион, червен и черен пипер.

След като се поизпари алкохолът, се добавят настърганите домати.

Зимната гозба се готви, докато остане на мазнина.

Сервира се кавърма от свински джолан поръсена с нарязан на дребно пресен магданоз.

Вижте още кои са подправките за кавърма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: