Шоколадов пралин

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
6017k2k6
Шоколадов пралин
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
30
"Уникални сладки кошнички или разкошни шоколадови бонбони.Шоколадов пралин за чудо и приказ."

Необходими Продукти

  • За пралината
  • ядки - 100 г смес от лешници и бадеми
  • кристална захар - 120 г
  • олио от гроздови семена - 5 мл (1 ч.л.)
  • черен шоколад - 100г
  • кокосова сметана - 200 г
  • за основата
  • млечен шоколад - 120 г
  • какаово масло - 10 г
  • пралина - 70 г (рецептата горе
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядките се запичат в предварително нагрята фурна на 200ºC за 8-10 минути. Прехвърлят се в касерола с дебело дъно.

Към тях се добавя захарта и се слагат на умерен котлон. Разбъркват се, докато захарта се карамелизира и придобие тъмен кехлибарен цвят.

Сместа се изсипва в тава върху хартия за печене или силиконов килим и бързо се разстила на тънък слой.

Оставя се да се охлади и карамелът да се стегне. Когато стегне, се начупва на малки парчета. Смилат се в кухненски робот заедно с олиото, докато станат на паста.

Смилането до паста ще отнеме малко повече време. От време на време роботът се спира и с шпатула се остъргват стените, след това отново се пуска.

Накрая се добавя кокосовата сметана и разтопеният черен шоколад. Подготвят се хартиени формички с диаметър на дъното около 20-30 мм.

На дъното на всяка хартиена формичка се поставя от сместа за основата. В купа се смесват млечният шоколад и какаовото масло и се разтопяват на водна баня.

Отстраняват се от водната баня и към тях се добавя пралината.

Разбъркват се хубаво. Сместа се изсипва в подготвените форми и се заравнява.

Охлажда се в хладилник 2-3 часа или докато се стегне. Сместа за пралината се поставя в пош и се пълнят всички формички нея.

Отгоре се поръсва шоколадов пралин с какао. Съхраняват се в хладилник уникалните сладки кошнички или разкошни шоколадови бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: