Начин на приготвяне
Ядките се запичат в предварително нагрята фурна на 200ºC за 8-10 минути. Прехвърлят се в касерола с дебело дъно.
Към тях се добавя захарта и се слагат на умерен котлон. Разбъркват се, докато захарта се карамелизира и придобие тъмен кехлибарен цвят.
Сместа се изсипва в тава върху хартия за печене или силиконов килим и бързо се разстила на тънък слой.
Оставя се да се охлади и карамелът да се стегне. Когато стегне, се начупва на малки парчета. Смилат се в кухненски робот заедно с олиото, докато станат на паста.
Смилането до паста ще отнеме малко повече време. От време на време роботът се спира и с шпатула се остъргват стените, след това отново се пуска.
Накрая се добавя кокосовата сметана и разтопеният черен шоколад. Подготвят се хартиени формички с диаметър на дъното около 20-30 мм.
На дъното на всяка хартиена формичка се поставя от сместа за основата. В купа се смесват млечният шоколад и какаовото масло и се разтопяват на водна баня.
Отстраняват се от водната баня и към тях се добавя пралината.
Разбъркват се хубаво. Сместа се изсипва в подготвените форми и се заравнява.
Охлажда се в хладилник 2-3 часа или докато се стегне. Сместа за пралината се поставя в пош и се пълнят всички формички нея.
Отгоре се поръсва шоколадов пралин с какао. Съхраняват се в хладилник уникалните сладки кошнички или разкошни шоколадови бонбони.