Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле с ориз на фурна за начинаещи

Пиле с ориз на фурна за начинаещи

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
3131779
Пиле с ориз на фурна за начинаещи
Снимка: Denis Biserov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пиле с ориз на фурна за начинаещи - защото рецептата на Денис е по-добра от вашата рецепта!."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 800 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • ориз - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин - или олио
  • масло - 50 г
  • вода - около 800 мл
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Овкусяваме бутчетата със сол, черен пипер и червен пипер.

Запечатваме бутчета с малко мазнина на добре загрят тиган до златисто и от двете страни.

В същият тиган запържваме зеленчуците за 3-4 мин, като преди това ги почистваме и нарязваме на ситно.

Към зеленчуците добавяме ориза и него също го запържваме за 1-2 мин с тях.

Изсипваме ориза и зеленчуците в тава и нареждаме пилето отгоре, след това добавяме водата.

Нарязваме магданоз на ситно и добавяме към пилето, също така добавяме още сол и пипер, ако искате може да добавите и бульон, като преди това го разтворите.

Печем пиле с ориз на фурна за начинаещи на 180 °C за около 30 мин на загрята фурна.

Да ви е сладко с моето перфектно пиле с ориз :)

Вижте още това ръководство за пиле с ориз, за да е сигурно, че сте затвърдили уменията в рецептата. Разберете и кое е най-приготвяното ястие в България.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: