Начин на приготвяне
Овкусяваме бутчетата със сол, черен пипер и червен пипер.
Запечатваме бутчета с малко мазнина на добре загрят тиган до златисто и от двете страни.
В същият тиган запържваме зеленчуците за 3-4 мин, като преди това ги почистваме и нарязваме на ситно.
Към зеленчуците добавяме ориза и него също го запържваме за 1-2 мин с тях.
Изсипваме ориза и зеленчуците в тава и нареждаме пилето отгоре, след това добавяме водата.
Нарязваме магданоз на ситно и добавяме към пилето, също така добавяме още сол и пипер, ако искате може да добавите и бульон, като преди това го разтворите.
Печем пиле с ориз на фурна за начинаещи на 180 °C за около 30 мин на загрята фурна.
Да ви е сладко с моето перфектно пиле с ориз :)
Вижте още това ръководство за пиле с ориз, за да е сигурно, че сте затвърдили уменията в рецептата. Разберете и кое е най-приготвяното ястие в България.