Начин на приготвяне
Първо се заемете с мариноването на джолана. Ще е необходимо една нощ за мариноване.
Счукайте дафиновите листа в хаванче. Добавете кориадъра, зърната черен пипер и счукайте и тях.
Към подправките добавете и главата обелен чесън и смелете всичко на каша.
Подсушете добре джолана и нарежете кожата му на квадратчета - така по лесно ще поеме подправките и ще се разтопи мазнината.
С така получената паста от подправки намажете джолана, повдигнете с нож кожата от месото и подпъхнете отдолу от чесновата паста.
Оставете джолана да се маринова за една нощ.
Киселото зеле нарежете на дребно. Объркайте с олиото и пушения червен пипер. Сушените домати накиснете за кратко в гореща вода, отцедете
и прибавете към зелето.
В подходяща дълбока тенджера поставете на дъното маринования джолан, обиколете навсякъде с киселото зеле и сушени домати. Долейте зелев сок, сложете дафинови листа, покрийте с алуминиево и метнете ястието да се пече.
В началото печете на висока температура, после намалете на умерен огън
/около два часа/, в края отстранете фолиото и печете до желания загар.
Вижте още как да обезкостим джолана, както и колко трябва да печем джолана.
Коментари