Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Маринован джолан с кисело зеле и сушени домати

Маринован джолан с кисело зеле и сушени домати

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2303k8071
Маринован джолан с кисело зеле и сушени домати3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Порция маринован джолан с кисело зеле? А допълнително?"

Необходими Продукти

  • кисела зелка - 1 бр.
  • сушени домати - 10 бр.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • за мариноване
  • заден джолан - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • кориандър - 1 ч.л. семена
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се заемете с мариноването на джолана. Ще е необходимо една нощ за мариноване.

Счукайте дафиновите листа в хаванче. Добавете кориадъра, зърната черен пипер и счукайте и тях.

Към подправките добавете и главата обелен чесън и смелете всичко на каша.

Подсушете добре джолана и нарежете кожата му на квадратчета - така по лесно ще поеме подправките и ще се разтопи мазнината.

С така получената паста от подправки намажете джолана, повдигнете с нож кожата от месото и подпъхнете отдолу от чесновата паста.

Оставете джолана да се маринова за една нощ.

Киселото зеле нарежете на дребно. Объркайте с олиото и пушения червен пипер. Сушените домати накиснете за кратко в гореща вода, отцедете

и прибавете към зелето.

В подходяща дълбока тенджера поставете на дъното маринования джолан, обиколете навсякъде с киселото зеле и сушени домати. Долейте зелев сок, сложете дафинови листа, покрийте с алуминиево и метнете ястието да се пече.

В началото печете на висока температура, после намалете на умерен огън

/около два часа/, в края отстранете фолиото и печете до желания загар.

Вижте още как да обезкостим джолана, както и колко трябва да печем джолана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Вкусно и ароматно ястие. Благодаря за добрата идея!
31.01.2025 15:26
2