Пиле печено с яйца

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пиле печено с яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3-4
"Крехко, ароматно и много сочно - такова пиле ще извадите от фурната ако следвате рецептата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. малко
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 20 мл
  • къри - 1 непълна ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 непълна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето на две половинки, посолете го добре и го оваляйте в брашното. Наредете го в йенска тавичка.

Настържете лука на ренде на много ситно, прибавете разбитите яйца, сметаната, сол, черен пипер, кърито и накрая олиото.

С получената смес залейте месото, захлупете и го печете в умерена фурна.

Преди да го извадите от фурната, отстранете капака и печете още 15-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: