Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Качамак»Точната рецепта за полента

Точната рецепта за полента

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2372k4933
Точната рецепта за полента3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Точната рецепта за полента, поднесена по малко по-модерен начин"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 220 г
  • вода - 1.200 л (може и мляко)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера изсипете водата и солта. Включете котлона и преди да стигне точка на кипене, изсипете царевичното брашно.

Намалете степента на котлона.

С непрекъснато разбъркване смесвайте царевичното брашно в продължение на 7-8 минути или докато се сгъсти, поеме водата и набъбне.

Изключете котлона, добавете маслото и разбъркайте отново.

Полентата може да се консумира топла в течно състояние, като за целта изсипете в подходящи дълбоки чинии.

Също така може да се разпредели в купички /форми/ и да се изчака да се охлади напълно.

За целта, след като изстине, трябва да обърнете купичката/формата и да поднесете вече желирана охладената полента.

Вижте още техники за приготвянето на полента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: