Начин на приготвяне
Карамелените вафлички се изсипват в купа.
Натрошават се с ръце на дребни парчета.
В подходящи стъклени чаши се слагат за основа от натрошените вафлички на височина 1-1.5 см. От вида на чашите, които са показани на снимката, се получават 9 порции.
900 мл от млякото се вари в по-голяма тенджера /вместимост 3 л/.
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното 1 ванилова захар и 100 мл прясно мляко. След като заври, млякото се маха от котлона. Към него на тънка струйка се добавя яйчената смес, като непрекъснато се бърка. Връща се на котлона и се вари на слаб огън, докато се сгъсти. Бърка се интензивно през цялото време.
Към сварения крем се добавя маслото и второто пакетче ванилова захар. Разбърква се, докато се разтопи и усвои маслото.
Върху натрошените вафлички се изсипват 2-3 с.л от крема, отново се слагат ред вафлички и се завършва с крем.
3 с.л. захар се карамелизира, като се внимава карамелът да не прегори.
Докато е още топъл, с карамела се декорира крем питата.
Поднесете тази крем пита на всеки любим ваш празник и да ви е сладко!
Вижте още идеи за сладкиши за Свети Валентин.