Празнична крем пита

КрисиКриси
Новак
44431125
Празнична крем пита
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"Поднесете тази крем пита на всеки любим ваш празник и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • карамелени вафлички - 1 кутия италиански
  • За крема
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилова захар - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч. с връх
  • масло - 100 г
  • За карамела
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелените вафлички се изсипват в купа.

Натрошават се с ръце на дребни парчета.

В подходящи стъклени чаши се слагат за основа от натрошените вафлички на височина 1-1.5 см. От вида на чашите, които са показани на снимката, се получават 9 порции.

900 мл от млякото се вари в по-голяма тенджера /вместимост 3 л/.

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното 1 ванилова захар и 100 мл прясно мляко. След като заври, млякото се маха от котлона. Към него на тънка струйка се добавя яйчената смес, като непрекъснато се бърка. Връща се на котлона и се вари на слаб огън, докато се сгъсти. Бърка се интензивно през цялото време.

Към сварения крем се добавя маслото и второто пакетче ванилова захар. Разбърква се, докато се разтопи и усвои маслото.

Върху натрошените вафлички се изсипват 2-3 с.л от крема, отново се слагат ред вафлички и се завършва с крем.

3 с.л. захар се карамелизира, като се внимава карамелът да не прегори.

Докато е още топъл, с карамела се декорира крем питата.

Поднесете тази крем пита на всеки любим ваш празник и да ви е сладко!

Вижте още идеи за сладкиши за Свети Валентин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: