Начин на приготвяне
В малка тенджерка смесете олиото, водата и солта. След като се заври, постепенно добавяйте брашното, докато сместа започне да се отлепя от стените.
Оставете да се охлади и след това добавяйте яйцата едно по едно, като междувременно разбърквате при всяко добавяне.
Оформете еклерите със сладкарски пош или лъжичка, намокрена с вода. Поставете върху хартия за печене и печете във фурна на 200 °C за около 30 минути.
Не отваряте фурната по време на печене. След като се изпекат, открехнете съвсем леко и ги оставете да изстиват вътре.
Пригответе крема за еклери, като в загрятото мляко добавите захарта, нишестето и ванилията.
Бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Оставете крема да се охлади и да стегне. Може да го замените и със сметанов крем.
С малка дупчица в еклерите или малък прорез напълнете с крема. Декорирайте еклерите по желание с шоколадова глазура, топчета или пудра захар, за да имат завършен вид вашите еклери за кръщене