Начин на приготвяне
След смесване на тестото с кваса правим разпъване 3 пъти през 30-40 минути, като при второто разпъване прибаваяме солта и билките, а при третото - семената.
Оставяме да почине за 10-15 минути. Омесваме леко за оформяне - разделяме на 4 равни части и ги оставяме на стайна температура, покрити, да удвоят обема си.
Имайте предвид, че тестото с квас втасва по-бавно от това с мая.
Съдът за готвене на пара се загрява предварително. Дъното се покрива с мокро и намаслено отгоре памучно парче (това го видях на няколко места в Азия) или с хартия за печене.
Нареждат се внимателно хлебчетата (може да ги разделите с хартия). Пекат се около 20-25 минути (проверяваме ги).
За разлика от печения във фурна хляб, тези стават отгоре лъскави и мекички, но също като него са пухкави и вкусни!
Вижте още пухкави предложения за малки питки или питки за бургери.