Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на хапки.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковът на кубчета, а чушката на ленти.
В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото.
Добавете свинското месо и запържете до златисто от всички страни.
Към месото добавете лука и моркова, разбъркайте и запържете за 3-4 минути.
Добавете чесъна и червената чушка, след което гответе още 2 минути.
Добавете брашното. Разбъркайте добре.
Поръсете с червения и черния пипер, разбъркайте и добавете доматеното пюре.
Добавете захарта, дафиновия лист, кимиона и сол на вкус.
Налейте водата или бульона, намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън около 40-50 минути, докато месото стане крехко. Ще се получи месо със сос.
Около 5 минути преди края на готвенето на таскебапа, добавете лимоновия сок.
В отделен съд сварете ориза с малко сол. Когато стане достатъчно добре уврял, оформете топка и сложете в средата на чинията.
Добавете вече готовия сос със свинско месо. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте горещо.
Този тас кебап има леко кисел и свеж вкус благодарение на лимоновия сок, който балансира доматената сладост. Надявам се да ви хареса!
Вижте още за разликата между тас кебап и кебап и разберете как се прави свински винен кебап.