Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Тас кебап със свинско и лимонов сок

Тас кебап със свинско и лимонов сок

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2311k7616
Тас кебап със свинско и лимонов сок2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Този тас кебап има леко кисел и свеж вкус благодарение на лимоновия сок, който балансира доматената сладост. Надявам се да ви хареса!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • ориз - 100 г
  • червена чушка - 1 брой
  • доматено пюре - 200 мл
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • дафинов лист - 1 листо
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковът на кубчета, а чушката на ленти.

В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото.

Добавете свинското месо и запържете до златисто от всички страни.

Към месото добавете лука и моркова, разбъркайте и запържете за 3-4 минути.

Добавете чесъна и червената чушка, след което гответе още 2 минути.

Добавете брашното. Разбъркайте добре.

Поръсете с червения и черния пипер, разбъркайте и добавете доматеното пюре.

Добавете захарта, дафиновия лист, кимиона и сол на вкус.

Налейте водата или бульона, намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън около 40-50 минути, докато месото стане крехко. Ще се получи месо със сос.

Около 5 минути преди края на готвенето на таскебапа, добавете лимоновия сок.

В отделен съд сварете ориза с малко сол. Когато стане достатъчно добре уврял, оформете топка и сложете в средата на чинията.

Добавете вече готовия сос със свинско месо. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте горещо.

Този тас кебап има леко кисел и свеж вкус благодарение на лимоновия сок, който балансира доматената сладост. Надявам се да ви хареса!

Вижте още за разликата между тас кебап и кебап и разберете как се прави свински винен кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: