Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Запеканки»Телешки език с домати и сирене

Телешки език с домати и сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Телешки език с домати и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки език - 400 г
  • сирене - 200 г
  • домати - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • ориз - 40 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 40 г
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете езика в подсолена вода и го обелете под студена течаща вода.

Оризът и част от нарязания лук се задушават в 150 мл вода и малко масло. Прибавете джоджен. Нарежете обеления език на тънки ивици и заедно с останалия лук го запържете в сгорещеното краве масло.

Към края прибавете разбитите яйца и пържете при непрекъснато бъркане. Към получената смес добавете задушения ориз и разбъркайте. Нарежете доматите на колелца с дебелина около 1.5 см.

В съда, в който ще сервирате предястието, подредете доматите, отгоре изсипете сместа с езика и поръсете със ситно настърганото сирене. По желание може да го запечете. Украсете с листа от магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: