Бурма бюрек

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
10/11/2014
"Бурма бюрек или как да провалим диетата си с финес, докато хапваме вкусен сладкиш "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 159
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бюрек

Начин на приготвяне

Смесете брашното с 1 с.л. олио, малко сол и чаша вода и замесете гладко тесто, което не трябва да е мн. твърдо - трябва да бъде като за щрудел.

Месенето е продължително, а след това трябва да оставите тестото да почине на топло място.

Разделете тестото на питки и разточете всяка върху плота. Всеки лист разделете на правоъгълници. Намажете с мазнина и поръсете с орехи.

Побутнете към средата краищата на правоъгълника, така че да се получи една лента. Всяка лента увийте на охлюв (бурма) и ги подреждайте в подмазнена тава. Изпечете сладките и ги оставете да се охладят.

Пуснете ги в кипящ сироп, приготвен от 1 ч.ч. вода, захарта и парче лимон. Подредете бурмичките в чиния и ги залейте с останалия сироп.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар