Бурма бюрек

10/11/2014
"Бурма бюрек или как да провалим диетата си с финес, докато хапваме вкусен сладкиш "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 602
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с 1 с.л. олио, малко сол и чаша вода и замесете гладко тесто, което не трябва да е мн. твърдо - трябва да бъде като за щрудел.

Месенето е продължително, а след това трябва да оставите тестото да почине на топло място.

Разделете тестото на питки и разточете всяка върху плота. Всеки лист разделете на правоъгълници. Намажете с мазнина и поръсете с орехи.

Побутнете към средата краищата на правоъгълника, така че да се получи една лента. Всяка лента увийте на охлюв (бурма) и ги подреждайте в подмазнена тава. Изпечете сладките и ги оставете да се охладят.

Пуснете ги в кипящ сироп, приготвен от 1 ч.ч. вода, захарта и парче лимон. Подредете бурмичките в чиния и ги залейте с останалия сироп.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар