Кюфтета от броколи и нахут

JuliyaJuliya
Гуру
6118k2k2
Кюфтета от броколи и нахут
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Кюфтетата от броколи и нахут, които си плачат за млечен сос с тахан."

Необходими Продукти

  • броколи - 300 г (замразени)
  • нахут - 200 г (от консерва)
  • гъби - 150 г
  • моркови - 1 бр. (малък)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги нарежете на тънки кръгчета.

Сварете морковите и броколите за около 3-5 минути и ги отцедете.

Нарежете гъбите, задушете ги и ги изстискайте много добре.

Сложете зеленчуците в голяма купа, добавете отцедения нахут и пасирайте.

Прибавете пресования чесън, подправките и галетата и омесете много добре.

Намажете хартия за печене с олио.

Оформете кюфтенцата от броколи, подредете ги в тава, намажете ги с олио и печете в загрята фурна на 200°С за около 20 минути.

Кюфтетата от броколи и нахут са много вкусни и ароматни.

Вижте още как се правят най-вкусните фалафели. А знаете ли, защо броколите са топ женска храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: