Начин на приготвяне
Първо си приготвяме всички продукти. Измиваме и нарязваме на дребно пилешкото месо. Нарязваме си на ситно лука, моркова, скилидките чесън и двете чушки. Обелваме картофите и ги нарязваме на дребно, като оставяме един картоф, който нарязваме на четири по - големи парчета.
В 4-литрова тенджера слагаме олио и запържваме в нея пилешкото месо, докато побелее. След това добавяме лука, чесъна, моркова и чушките да се задушат за 1-2 минути при месото. Добавяме и картофите и разбъркваме.
Наливаме около 2 литра гореща вода и оставяме супата да поври на умерен огън за 15-20 минути, докато се сварят картофите. След като картофите са сварени добавяме фидето.
Варим супата още 10-12 минути, за да се свари и фидето. Междувременно си приготвяме и застройката като отделяме два жълтъка и ги разбиваме с помощта на вилица. Добавяме 7 супени лъжици кисело мляко и разбъркваме до хомогенност.
Накрая добавяме чубрица, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме и изключваме супата. Застройваме супата и с черпака изваждаме 4-те по - големи парчета картофи, намачкваме ги с вилица и ги връщаме обратно в супата за повече плътност и гъстота. Накрая слагаме ситно нарязаният магданоз и сервираме най-вкусната пилешка супа.
Вижте още подходящи подправки за пилешка чорба и разберете как се прави пилешка супа от печено пиле. Опитайте и тази невероятна пилешка супа за душата.