Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Най-вкусната пъстърва на фурна

Най-вкусната пъстърва на фурна

Най-вкусната пъстърва на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Най-вкусната пъстърва на фурна се прави по точно тази рецепта и няма две мнения по темата."

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • девисил
  • магданоз
  • копър
  • чесън
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата от вътре и отвън, ако има люспи ги махнете, докато чистите пъстървата. Загрейте фурната до 220 градуса, което ще позволи на кожата на пъстървата бързо да се запече и стане хрупкава. Чесъна и зелените подправки нарежете на ситно.

Поставете рибата в тава, застлана с хартия. Посолете рибата, добавете вътре в корема от зелените подправки и чесъна. Изцедете половината лимон върху рибата, а останалата половина оставете за след изпичането и.

Добавете черен пипер и подправи и отвън и полейте с малко зехтин. Печете за около 15-20 минути, в зависимост от размера на пъстървата. Когато кожата започне да става златиста и хрупкава, вашата пъстърва е готова.

Избягвайте прекалено дългото печене на пъстървата, за да не пресушите рибата, но се уверете, че е достатъчно запечена, за да се насладите на желаната хрупкавост на най-вкусната пъстърва на фурна.

Вижте още подходящи гарнитури за пъстърва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тачно така я харесваме! Без сосове и манджурляци, да усещаш истинския вкус на риба!
29.06.2025 16:30