Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Турска пица»Бърза туршия с червен лук и люти чушки

Бърза туршия с червен лук и люти чушки

Бърза туршия с червен лук и люти чушки
Снимка: Албена Атанасова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Чудна пикатна туршия от червен лук и люти чушлета - за бърза консумация!"

Необходими Продукти

  • червен лук - 2 глави
  • люти чушки - 6 - 8 малки
  • винен оцет - 200 мл
  • вода - 200 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете червения лук на полумесеци или кръгчета, ако предпочитате да се получи по-хрупкав.

Чушлетата напукайте на загрят котлон или по ваш избран метод за топлинна обработка.

Стерилизирайте бурканите с гореща вода или ги измийте много добре.

Сварете маринатата като направите следното:

В тенджера сложете оцета, водата, захарта, солта, черния пипер,

дафиновия лист и чесъна.

Кипнете течността и оставете да ври 2–3 минути, докато солта и захарта се разтворят напълно.

Заливане и съхранение:

В буркани наредете червения лук и чушлетата.

Залейте със сгорещената марината, така че зеленчуците да са добре покрити.

Накълцайте чесъна на желаната от вас едрина и го разпределете равномерно.

Затворете с капачки и оставете да изстинат на стайна температура.

Съхранявайте в хладилник.

Туршията става вкусна след 2-3 дни, но може да се консумира най-рано след 24 часа.

Ако харесвате по-мека туршия, бланширайте лука за 20 секунди преди да го сложите в буркана.

За по-сладък вкус, увеличете захарта на 3 с.л.

Можете да добавите и резен морков за цвят и допълнителен вкус.

Вижте също как да си направите пукани чорбаджийски чушлета или бърза туршия с бамя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: