Прасе, пълнено с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Прасе, пълнено с ориз1 / 2
15/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
225 мин.
Порции
10
"На пълнено прасе не се кани - другите, като усетят аромата, сами идват да го опитат"

Необходими Продукти

  • ориз - 700 г
  • масло - 125 г + за мазане на прасето
  • прасе - 1 бр.
  • стафиди - 100 г или сини сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измития ориз да се вари в голям съд с достатъчно количество вода (1:3 пропорция) и маслото.

Овкусете ориза със сол и пипер и добавете по желание малко стафиди или нарязани сушени сини сливи.

Прасето се измива, почиства, подсушава, осолява се добре и се поръсва с червен пипер вътре и отвън.

Напълнете прасенцето с плънката, зашийте и сложете да се пече. По време на печенето го мажете регулярно с масло.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#305895
Потребител#305895
Рецептата не става
03.10.2021 13:26
Потребител#305895
Потребител#305895
Една звезда му е много на тази рецепта. Първо не се уточнява колко килограма е прасенцето. Аз лично 8 килограмово и му трябваше 4 часа минимум за да се сготви. Второ в ориза никога, ама никога не се слага масло ако не искаш да стане глетав. Трето има техники за измиване на прасето, какво значи "измиите, изчистете и подсушете добре". Рецептата не я препоръчвам, даже обратното на тазо дума.
03.10.2021 13:26