Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Френски кестенов сладкиш с шоколад

Френски кестенов сладкиш с шоколад

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Френски кестенов сладкиш с шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • кестени - 700 г
  • шоколад - 60 г
  • захар - 60 г
  • масло - 60 г
  • олио - за намазване
  • сметана - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кестените, прорежете ги по изпъкналата страна и ги сложете в тава. Напръскайте ги с вода и ги изпечете в слаба фурна за около 30 минути - докато могат да се белят лесно. След това ги варете до омекване, отцедете ги и ги пасирайте.

Разтопете шоколада с малко вода. Разбийте маслото и захарта на крем, добавете разтопения шоколад и веднага добавете сместа в горещите кестени. Сипете сместа в намазнена форма и оставете да престои 24 часа на студено.

По желание може да поръсите сладкиш с ядки. Френският кестенов сладкиш с шоколад поднесете с разбита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: