Мраморен кекс с бити белтъци
Marble Cake with Whipped Egg Whites
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мраморен кекс с бити белтъци

Мраморен кекс с бити белтъци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1130k
Мраморен кекс с бити белтъци1 / 2
13/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
"Не може да направите хубав кекс, ако не счупите яйцата и на набиете наистина добре белтъците, от нас да го знаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта и се прибавят жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. Добавя се и млякото, след това брашното, в което предварително е размесен бакпулверът. Добавете и ванилия и разбъркайте добре.

Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към останалата смес. 5 супени лъжици от сместта се отделят и се разбъркват с какаото.

Намажете кексова тавичка с мазнина и брашно и налейте пласт от жълтото тесто. Върху него разпределете неравномерно от какаовото тесто. Най-отгоре излейте останалата жълта смес и сложете да се пече в умерена фурна.

Готовият кекс се оставя да изстине за 15 минути и се залива с белия шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
41
32
20
10
Дай твоята оценка: