Език a la provencale

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Език a la provencale1 / 2
24/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки език - 3 бр. може и свински или овчи
  • сланина
  • черен пипер
  • лук - 4 глави
  • зехтин
  • лимони - сок от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете добре измитите езици. След като са готови, ги сложете в студена вода, обелете ги и ги нарежете на филийки.

Нарежете обелените глави лук също на филийки, сложете в дълбок съд от йенско стъкло и отгоре добавете езика.

Върху парчетата език разпределете ситно нарязаната сланина, поръсете с подправки и залейте с хубав зехтин. Сложете капака и задушете във фурната.

Залейте езика с лимонов сок преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: