Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен тарт»Провансалски тарт с домати (Tomato Tarte Provencale)

Провансалски тарт с домати (Tomato Tarte Provencale)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Провансалски тарт с домати (Tomato Tarte Provencale)
Снимка: marcheva14
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вярвате или не 30 минути са ви напълно достатъчни, за да зарадвате близките или самия себе си с провансалски тарт с домати"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр. лист
  • домати - 4 - 5 бр. кръгли (средна големина)
  • пармезан - 50 г настърган
  • галета - едра за поръска (Панко)
  • провансалски билки - по избор
  • дижонска горчица
  • чесън - за поръска (на прах)
  • сол - на люспи за поръска
  • черен пипер - за поръска
  • босилек - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса.

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Голям лист бутер тесто се поставя направо върху хартията в плоската тава. Прегъват му се краищата от всички страни около 0.5 см, така че да се образува малък борд. Надупчва се с вилица.

Посредством четка се намазва изцяло основата му с горчица. Посипва се с чесън на прах, количеството е по избор.

Настъргва се пармезан и се разпределя отгоре навсякъде. Поръсва се и се разпределя едра галета. Оставя се настрана до ползването.

Доматите се нарязват на шайби. Подреждат се върху галетата, като леко се и застъпват.

Посипват се с провансалските билки. Поливат се със струйка зехтин, посоляват се със сол на люспи и черен пипер на вкус.

Соленият тарт се пече на 200 градуса за около 20-23 мин. Изважда се от фурната и се посипва със свеж босилек.

Провансалският тарт с домати (Tomato Tarte Provencale) е чуден!

Източник: Recipe 30

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: