Бабиното пиле фрикасе

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
24/11/2014
"Баба правеше невероятно вкусно фрикасе, а тайната беше в .... прочетете рецептата, за да разберете!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 661
  • Преглеждания за месеца665
  • Преглеждания за седмицата161
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 бр.
  • корени - за супа (пащърнак, целина, магданозени корени)
  • масло - 8 с.л.
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • магфаноз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето да се вари в тенджера под налягане с едро нарязаните корени за супа, като може да добавите и морков и лук.

След това обезкостете пилето, нарежете го на парчета и сложете да се запържи в сгорещено масло. Готовото месо подредете в чиния и поръсете с малко сол и пипер.

Загрейте 4 с.л. масло и запържете вътре брашното, като разбърквате. Разредете я с прецедения пилешки бульон, докато се получи гладък сос. Оставете го да се вари известно време, като подправите със сол и пипер.

При непрекъснато разбиване застройте с разбитите жълтъци с лимонов сок. Поднесете с малко скълцан магданоз.

Тук можете да намерите и една доказана рецепта за пиле фрикасе.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Росица
Росица
14.05.2020 12:50
Аз лично го правя с малки изменения - вместо жълтъци слагам цели яйца , не слагам магданоз и варя месото чисто без подправки , като слагам при варенето на фрикасето зеленчуков микс Маги пиле :) :) :)
0
0
Магфаноза
Магфаноза
01.07.2015 18:34
Сигурни ли сте за магфаноза?
7
0