Панирано пиле по селски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Панирано пиле по селски
Снимка: Лилс1895
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Казали сме и ще го повторим - най-вкусните ястия се приготвят на село. Наздраве за това"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • мазнина
  • брашно - за овалване
  • яйца - 3 - 4 разбити
  • галета - за овалване
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле нарежете на парчета, удобни за паниране.

Всяко парче пилешко се потапя в мазнина, овалва се брашно, след това в разбити яйца и накрая се овалва в смес от брашното с червен пипер.

Парчетата се пускат в съд със сгорещена мазнината и се пържат да апетитен и равномерен загар.

Не слагайте вече изпържените парчета пилешко едно върху друго, за да не падне панировката.

Поднесете панираното пиле със сосове, салата или картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: