Френска зеленчукова супа

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Френска зеленчукова супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-4
"Дали на такива вкусни и нискокалорични супи французойките дължат хубавата си линия"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 1 стрък
  • лук - 2 стръка зелен
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • вода - 1200 мл гореща
  • домати - 4 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • франзела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с. л. зехтин в тенджера. Двата вида лук, морковът, целината и картофът се обелват и се нарязват се на дребни кубчета. Задушват се в сгорещената мазнина на слаб огън около 15-20 минути.

Междувременно доматите се обелват и се почистват от семената. Тиквичката се нарязва на дребни кубчета, след което се прибавя в тенджерата заедно с доматите. Изсипете водата и добавете фидето.

Супата се вари 7-8 минути. Сервира се с препечена франзела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
30
21
10
Дай твоята оценка: