Пълнени домати с кайма

Пълнени домати с кайма

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
04/12/2014
"Вкусни домати, пълни с апетитна плънка и залети с млечен сос? Сега това предястие ли е или можем да си хапнем юнашки?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 659
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Отрязваме капачета на почистените домати, издълбаваме ги и пълним с плънката.

За нея смесете каймата със ситно нарязания лук, сол, червен пипер, черен пипер, ориз.

Подредете пълнените домати в тавичка и ги залейте с достатъчно количество вода и масло на око. Изпечете ги, докато водата се обсорбира.

Поднесете пълнените домат с кисело мляко, което сте разбъркали с малко чесън по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
AnaNasi
AnaNasi
16.05.2019 11:15
Яйцата кога и към кое добавяте?
0
0
Мария
Мария
11.10.2016 09:48
Доста неясна рецепта за хора, които готвят рядко и имат нужда от по-подробно описание. Аз бих задушила плънката, преди да пълня доматите. И е хубаво да се уточни какво значи "достатъчно количество вода" - колко да покрие от доматите: 1/4, 1/3, 1/2 от тях?
1
0