Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Специалитет с кайма на фурна

Специалитет с кайма на фурна

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Специалитет с кайма на фурна1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Чудите се какво ще хапвате днес? Ето една прекрасна и вкусна идея!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 броя
  • хляб - 2 големи филии
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1 щипка
  • джоджен - 1 щипка
  • гъби - 200 г печурки
  • яйца - 3 брой
  • кашкавал - 100 г
  • лютеница - 5 - 6 с.л. или доматено пюре
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.

Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, я върху тях и останалата кайма. Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.

Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни запеканки с кайма или нашите класически рула с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
530
420
36
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

дани
дани
сега ще я пробвам
26.04.2012 15:39
1
jeniiiiiiiiiiiii
jeniiiiiiiiiiiii
много е вкусна манджата,аз я правих два пъти вече.Втория път даже оставих яйцата
цели отгоре ,по готино е така.
17.12.2011 15:12
2
1
desi
desi
Много е вкусна манджата, страхотна е.
05.09.2011 14:09
2
1
desi
desi
Много е хубаво и вкусно.
04.09.2011 19:23
1
1
kakakakakq
kakakakakq
Нищо не става.
22.12.2010 17:59
1
1
1
Покажи всички подкоментари
vilio
vilio
Можеше малко по-подробно, ама все пак ще го пробвам, звучи интересно.
20.12.2010 23:01