Начин на приготвяне
Овкусете свинското филе с черен пипер, сол и кимион на вкус. След това ги оваляйте леко в царевично брашно и ги изпържете до зачервяване.
Сложете брашното в тенджера и го запечете до зачервяване при непрекъснато бъркане. Прибавете и олио, като продължавате да бъркате. Започнете да прибавяте малко вода отново при непрекъснато разбиване до получаване на гъст сос.
Добавете и гъбите при непрекъснато бъркане и след като заври махнете от котлона.
В купа разбъркайте двете яйца, киселото мляко и 2 с.л. брашно. И тази смес трябва да се кипне при непрекъснато бъркане. След това я прибавете към първата смес, отново бъркайки на котлона. Изчакайте да заври и отстранете от огъня. Изстискайте 1/2 лимон и прибавете бучка масло.
Сервирайте свинското филе, полято с гъбения сос и гарнитура от зеленчуци по желание.
Коментари
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г гъби
180-200 г заквасена сметана
200 г топено сирене
1-2 скилидки чесън
мазнина за пържене
сол, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Гъбите се запържват със ситно нарязания чесън.
Добавя се топеното сирене, след като се разтопи се сипва и сметаната.
Оставя се 2-3 минути и се отстранява от огъня.
След това се добавят черния пипер и сол на вкус.
По отношение на месото - получи се много добре, като ивиците са с дебелина около 10 мм.