Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Най-вкусната пица

Най-вкусната пица

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Най-вкусната пица3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Лесна домашна пица с богата плънка - специалитет за гладни хора"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 щипка
  • бира - 250 мл
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - около 800 г
  • за плънката
  • гъби - 100 г
  • чушки - 1 - 2 червени
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - за намазване
  • шунка - 200 - 300 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кашкавал - 200 - 300 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с малко захар в леко топлата вода. След като се активира, добавете я в пресятото брашно с останалите съставки и замесете тесто с необходимото количество брашно, което може да се окаже по-малко или повече от посочения грамаж. Оставете тестото да втаса, като го поръсите с брашно и го покриете с кърпа. Тестото се разделя на топки в зависимост от количеството и размера на желаните пици.

За плънката сварете първо гъбите в подсолена вода и ги отцедете. Разстелете тестото върху тавички или дъска за печене. Намажете го с доматено пюре и поръсете малко сол и пипер. Полейте зехтин и сложете блатовете да се запекат, докато се понадигнат.

Извадете ги и отгоре разпределете нарязаните гъби, шунка, чушки, домати и поръсете с магданоз, още подправки и малко зехтин. Сложете пицата да се пече, докато продуктите поомекнат. След това я извадете бързо, поръсете с настърган кашкавал и върнете пицата да се изпече до апетитен загар.

По желание може да замените кашкавала със сирене или да добавите и двете.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Emilia Krumova
Emilia Krumova
С една дума - Прекрасна !!! Бравооо !!!
26.01.2017 22:06
1
Потребител#167180
Потребител#167180
Страхотно изглежда!
22.03.2016 15:09
Stan4o
Stan4o
Dobre kade pishe na kolko gradusa i kolko vreme ...
01.05.2015 15:38
4
1
1
Покажи всички подкоментари