Печена гъска с кисело зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
26/12/2014
"Гъска със зеле - ето това е истинска класика. Непременно трябва да се опита "
Приготвяне35 мин.
Готвене220 мин.
Общо255 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 591
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • гъска - 1 бр. около 3 - 4 кг
  • кисело зеле - 3 - 4 кг
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества
Печена Гъска

Начин на приготвяне

Почистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината.

Извадете изпечената гъска, а в тавата сложете ситно нарязаното зеле, овкусено с черен пипер на зърна и дафинов лист. Половинките от гъската се слагат върху зелето, но този път с кожата нагоре.

Пече се 1-2 часа в умерено загрята фурна, като от време на време се поръсва с малко вино. Изпечената гъска се разрязва на парчета и се сервира с киселото зеле.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар