Пилешка кавърма с бяло вино

ЕфросияЕфросияНовак301
11/02/2012
"Много вкусно, оригинално и изискано. Пробвайте едно от най-вкусните български ястия"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 233
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и сложете да се задуши за около 5-6 минути в мазнина. Нарежете пилешкото на кубчета и го посолете, след което прибавете към лука да се задушава за 5 минути.

Нарежете на ситно домата, чушката, праза, добавете червен пипер, подправки, доматен сок или бульон, както и виното.

Варете, докато кавърмата заври, след което намалете котлона и оставете да къкри тихо за половин час. Добавете дафиновия лист.

Сгъстете ястието с размитото брашно, като внимателно бъркате, след което отстранете от котлона.

Рейтинг

5 17
4 9
3 3
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Павлинка Кумпелова
Павлинка Кумпелова
24.10.2014 11:54
Леле стана мозък,разкошна кавърма.Малко сос оставих,че моя мъж все иска да си топне.Хаха
1
0
juls
juls
05.03.2014 18:59
страхотно се получава :)
1
1
дани
дани
08.02.2014 16:25
Здравейте,аз я правя по тази рецепта,но добавям и фикс за кавърма на маги,става уникална
2
1