Класически Бьоф Строганов

Класически Бьоф Строганов1 / 2
17/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Знаете ли, че това класическо и вкусно руско ястие с крехко телешко е кръстено на един руски генерал?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта се доближава до оригиналната от 19-ти век и е различна от съвременните вариации с множество съставки и гарнитури.

Изцедете киселото мляко добре. Нарежете месото на ивици (може и на кубчета) и го запържете в 2 супени лъжици олио за около 5 минути.

Извадете месото и изхвърлете мазнината. В нов съд разтопете маслото и добавете 2 нарязани глави лук. Запържете за 3 минути, след което добавете месото.

Овкусете със сол и черен пипер и гответе още 10 минути, като разбърквате периодично. Междувременно разбийте добре киселото мляко (или сметаната).

Добавете горчицата и разбъркайте. След това направете същото с киселото мляко и махнете от огъня. По избор може да добавите магданоз. Сервира се с филийки домашно приготвен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: