Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени гъби в йенска тавичка

Печени гъби в йенска тавичка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печени гъби в йенска тавичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Само слагате и печете - ето на това му се вика кулинарно съвършенство"

Необходими Продукти

  • гъби - около 1 кг
  • галета
  • лук - 4 глави
  • масло
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете. Намазнете йенски съд и покрийте дъното с галета. Отгоре сложете ред гъби, поръсете със сол, след това колелца лук и малко нарязан магданоз.

Продължете реденето така, докато тавичката се напълни. Отгоре сложете парченца масло и сложете ястието да се пече или задушава до готовност. По желание може да се добави и малко индийско орехче за аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: