Заек с мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Заек с мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Рецепта и вкус, изчистени до съвършенство"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • дафинов лист - 1 бр.
  • карамфил - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 75 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на парчета. В свареното и изстинало мляко сложете нарязания лук, счукания чесън, карамфила, дафинови лист, нарязания магданоз, черен пипер и сол.

Прибавете месото в млечната марината и го оставете да престои 1-2 часа. Извадете месото, отцедете го и го изпържете.

Поставете месото в съд, доливайте по малко от маринатата и го оставете да се задушава на слаб огън. Когато месото омекне напълно, трябва да остане малко сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: