Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с два вида мляко и сметана

Кекс с два вида мляко и сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кекс с два вида мляко и сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • за заливката
  • кондензирано мляко - 200 мл подсладено
  • прясно мляко - 150 мл
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до пяна. Добавя се брашното и бакпулверът. Смесват се олиото и 3 супени лъжици вряла вода и тази смес се добавя в тестото.

В тава, постлана с хартия за печене, се разпределя тестото и се пече 30 минути на 180 градуса. Вади се, набожда се с клечки за зъби на много места и се залива със заливката.

Тя се приготвя, като се смесят млякото, кондензираното мляко и сметаната. Кексът се оставя за 8 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: