Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Шоколадови кексчета с течна сърцевина

Шоколадови кексчета с течна сърцевина

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шоколадови кексчета с течна сърцевина1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Какво ще кажете за тези шоколадови кексчета-суфленца? Направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • захар - ½ ч.ч.
  • шоколад - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 60 г
  • сол - ¼ ч.л.
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се натрошава и се разтопява заедно с маслото на водна баня.

Две яйца и три жълтъка се разбиват на пяна със захарта.

Добавя се шоколадът, брашното и солта и всичко се разбърква.

Тестото се излива във формички за кексчета, намазани с мазнина, и се пекат 10 минути на 200 градуса.

Отвън тестото се изпича, а отвътре се получава течна сърцевина.

Суфлетата се сервират горещи, поръсени с пудра захар.

Шоколадовите кексчета с течна сърцевина са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Radostina
Radostina
Моите след изваждането от фурната с паднаха. Въобще не са изпечени, а лепкави. Къде сгреших?
11.06.2016 11:44
3
Албена Асенова
Албена Асенова
Наистина отвътре остават течни.Пекат ли се и минута повече стават обикновени кесчета.
04.05.2016 20:16
6
1
Bistra Stoyanova
Bistra Stoyanova
Яйцата последно 5 ли са, или 4 ? И още след като се изпекат за 10 минути, веднага ли ги вадим от фурната?
04.05.2016 18:48
1
1
Покажи всички подкоментари
Talia
Talia
Mnogo mi haresvat!
28.02.2015 13:48
4
1
Покажи всички подкоментари