Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Лавандулови палачинки

Лавандулови палачинки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Лавандулови палачинки
Снимка: Alex
2 / 3
30/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"За ароматна закуска, за сладък обяд или за романтична вечеря - тези Лавандулови палачинки стават за всеки повод"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 400 г
  • лавандула - 2 ч.л. сушена
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 щипки
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 3 капки
  • олио - 6 с.л.
  • за соса
  • ягоди - 300 г
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в млякото. Добавя се лавандулата, като се намачква с пръсти, за да стане почти на прах. Млякото се загрява, без да кипва. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади напълно.

Яйцата се разбиват с миксер на пяна. В купа се слага брашно, добавя се млякото и се разбърква. Добавят се яйцата и внимателно се разбъркват. Добавя се содата, гасена с оцет.

Пържат се палачинки в намазан с олио тиган. Получават се плътни, но много нежни палачинки.

Приготвя се сос, както ягодите се пасират, смесват се със захар и леко се затоплят. Палачинките се сервират, като се сгънат на триъгълници и се полеят със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: