Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Сушени патладжани по японски

Сушени патладжани по японски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сушени патладжани по японски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Едни страхотно вкусни патладжани, които по изключение ще ви позволим да хапнете с вилица, а не с клечки"

Необходими Продукти

  • патладжани - 300 г сушени
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • кориандър - 1 щипка млян
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се заливат с вряла вода за 15 минути и се посоляват. Чесънът се нарязва на ситно, морковите се настъргват.

Чесънът и морковите се запържват за 2 минути в олиото, след това се добавят нарязаният на ситно лук и нарязаните на кубчета чушки.

Накрая се добавят патладжаните, отцедени от водата. Всичко се пържи на силен огън десетина минути.

Котлонът се изключва и се добавят соевият сос и оцетът. Разбърква се и се добавя кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: