Бадемов сладкиш с яйчен крем

Марина НордМарина НордГотвач2689
06/01/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо945
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четири жълтъка се смесват с лимоновата кора и се добавят половината от бадемите. Шестте белтъка се разбиват на сняг, като постепенно се добавят 3 супени лъжици захар. Добавят се към бадемовата смес и се разбъркват.

Добавят се останалите бадеми и тестото се излива в тава, постлана с хартия за печене. Пече се 25 минути на 200 градуса.

Приготвя се крем, като млякото се кипва с останалата захар. Нишестето се смесва с 2 жълтъка, добавя се горещото мляко и се разбърква добре. Слага се на котлона и на бавен огън се кипва.

Охлажда се и се добавя маслото. Блатът се разрязва на две и двата блата се мажат с крем. Слагат се един върху друг и се сервира. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар