Круши с винен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
04/01/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо589
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • круши - 8 бр.
  • яйца - 10 бр. (жълтъци)
  • вино - 100 мл
  • кафява захар - 300 г
  • сметана - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват и се нарязват на резени. Захарта се смесва с 1 литър вода и се нагрява на бавен огън, докато захарта се разтвори. Кипва се и се слагат крушите. Варят се на бавен огън 10 минути, като от време на време се обръщат.

Вадят се от сиропа и се охлаждат под капак. Приготвя се сос, като жълтъците се разбиват със захарта. Загряват се на водна баня и се разбиват още 4 минути, като по малко се долива виното.

Маха се от котлона и се разбива още 2 минути. Сметаната се разбива и се добавя към яйчената смес. Десертът се сервира, като крушите се разпределят в чинийки и се поливат със сос.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар