Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Зеле с наденица на фурна

Зеле с наденица на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Зеле с наденица на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зеле - 1 малак зелка
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • наденица - 3 парчета по избор
  • карамфил - 1 зрънце
  • черен пипер - 10 зърна + малко смлян
  • черен пипер - 1 с.л.
  • олио - 40 - 50 мл
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето ситно и настържете морковите. По желание към ястието може да се добави и глава ситно нарязан лук.

Загрейте в съд с широко дъно мазнината и запържете нарязаната наденица. След това добавете зеленчуците и запържете още малко. Добавете цели скилидки чесън, разбъркайте и прибавете зелето.

Оставете леко да се задуши, като обърквате от време на време. След като поспадне, поръсете подправките и бъркайте, докато червеният пипер леко се запържи.

След това прехвърлете ястието в тава, в съда от задушаването долейте малко вода, загрейте на котлона и залейте зелето в тавата. Сложете да се пече в загряна фурна, докато течността се изпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: