Милинки с яйца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Милинки с яйца
Снимка: Elena Steinbach
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • мая - 30 г за хляб
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • сухар - 2 с.л. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в затоплено мляко (една част) със захарта. Добавете брашното, докато се получи рядка каша и оставете да шупне. Долейте останалото мляко, солта, разбитите яйца и останалото брашно, както и натрошеното сирене. Замесете гладко и меко тесто.

Потапяйте пръстите си в разтопено масло и късайте топчета от тестото с размера на орех. Подреждайте ги в намаслена тава плътно едно до друго. След като втасат на топло, поръсете със счукан сухар и ги залейте с разтопено масло.

Изпечете милинките в загряна умерена фурна до зачеряване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: