Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи соте»Картофи с джинджифил и чесън

Картофи с джинджифил и чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофи с джинджифил и чесън2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Леко пикантни и невероятно вкусни картофки с джинджифил. Поднесете с халба бира и споделете с близък човек!"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • чесън - 3 скилидки
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л. семена
  • ябълки - 1 бр.
  • зелен лук - 6 стръка
  • кориандър - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете и нарежете на кубчета около 2.5 см.

Обеленият и нарязан корен джинджифил, чесънът, куркумата, солта и кайенският пипер се пасират. Добавете 3 с.л. вода към сместа и разбъркайте много добре.

Загрейте олиото в дълбок тиган и сипете семената от копър да се запържат за 2 минути. Добавете джинджифиловата паста и гответе още 2 минути, като разбърквате внимателно.

Намалете огъня, добавете нарязаните картофи и гответе за 5-7 минути, докато не получат приятна златна коричка. Добавете нарязната ябълка и зеления лук.

Поръсете задушените картофки с кориандър и махнете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: